Kris Steenackers (°1970)

Kris zette al als kleuter zijn eerste stappen op het podium – zij het zonder publiek- in feestzaal De Volkslust in Duffel, die door zijn grootouders uitgebaat werd. Op het podium door de micro liedjes zingen voor een imaginair publiek was het liefste wat hij deed.

Tijdens zijn verdere jeugd is muziek niet weg te denken, maar pas in 1990 komt hij er mee naar buiten: in dat jaar schreef hij mee aan en speelde hij mee in het stuk Het lelijke eendje in het Garagetheater in Duffel.

Nadien zong hij een tijdje bij de zanggroep “Water en Wijn” rond Wannes Van de Velde en hij verzorgde verder ook andere muzikale optredens.

In 1998 kreeg hij van producent Musical Classics een hoofdrol in de musical Oklahoma! aangeboden. De cast van die productie had er zoveel plezier in dat een deel van hen, waaronder Kris zelf en Gusje Verbergt, een nieuwe musicalgroep oprichtte: Wysiwyg Theaterproducties v.z.w. was geboren.

Vanaf 1999 concentreren de activiteiten van Kris zich dan ook grotendeels rond deze vereniging. Als voorzitter van de vereniging neemt hij mee de coördinatie van de Wysiwyg producties op zich, maar als het kan zie je hem ook op het podium. Bij Wysiwyg speelde hij sinds de oprichting van de vereniging tal van hoofdrollen.

Samen met de Wysiwyg Wedding Singers luistert Kris ook huwelijksmissen en –recepties op.

In 2012 speelde hij een hoofdrol in de Zaventemse musical Nalingi yo, Sabena, de musical.

In de beginjaren van Wysiwyg heeft Kris ook nog een zangopleiding gevolgd in de Lierse Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Hij beëindigde de lagere klassieke zang met grote onderscheiding.