Hieronder lees je wat onze toeschouwers vonden van "Allemaal Brel".

4,7
4,7 van 5 sterren (op basis van 58 reviews)
Uitstekend69%
Heel goed29%
Gemiddeld0%
Slecht2%
Verschrikkelijk0%

Heel erg leuk en onderhoudend

23 juni 2024

Heerlijke voorstelling op een prachtige zonovergoten middag in een fantastische tuin. Heel erg leuk en mooi gezongen liedjes van Brel. Meer dan de moeite waard!

Rini van t Leven

Mooie muzikale Brel middag in tuin de Lage Oorsprong

23 juni 2024

Genoten van prachtige en met veel passie gezongen Brel nummers. Het plezier dat Jan en Chris er zelf in hebben , spat er vanaf.

Frida

Heel veel dank.

23 juni 2024

Het kon niet beter: een enthousiast en sympathiek duo dat op een geweldige manier het repertoire van Jacques Brel ten gehore bracht! De weelderige ambiance en prachtige weer ondersteunden het geheel in positieve zin.

Jeannette

Brel is fantastisch

23 juni 2024

was super

Marietta

Prachtig en heel onderhoudend!

23 juni 2024

Brel is weer levend, beter dan een imitator!

Gilles Ampt

Allemaal Brel, een aanrader voor de Brelliefhebber.

1 juni 2024

Het was geruime tijd dat ik iets van Brel gehoord had. Ik zou er dus graag bij zijn. Het duurde wel een lied of drie eer ik in de sfeer zat. Misschien is het goed wat zachte achtergrondmuziek te laten spelen in de theaterzaal tussen het openen van de deuren en het begin van het optreden. Het optreden zelf was bij het ene lied al beter dan het andere. “Ne me quite pas” in verschillende talen vond ik origineel. Misschien kunnen sommige liederen iets vuriger. Aangezien Brel voor de meeste mensen toch wel lang geleden is, kan een en ander over zijn leven verteld worden, alsook over de tekstschrijvers en componisten.

Al bij al kan het ik aanraden bij elke brelliefhebber.

Eén ding vond ik storend: vóór de voeten en onderbenen van de zanger stond een box, wellicht een geluidsbox. Je zag dus NIET de zanger in zijn geheel. Ik heb op internet gekeken naar optreden van zangers. Die zag je telkens van kop tot teen.

Claude De Smet

Heerlijk ransten

15 maart 2024

Bedankt Jan en Kris voor een heerlijke avond. Ik wist niet dat ransten zo leuk kon zijn.

Van kippenvel over tranen tot kamerbrede glimlach. Ik heb het gisteren allemaal beleefd.

Die kamerbrede glimlach krijg ik trouwens maar niet van mijn gezicht.

Willy Jacops

Top performance!

14 maart 2024

Prachtige liedkeuze, mooi en krachtig gebracht en fantastische pianobegeleiding !

Nadine Aerts

Originele, geestige en begeesterende voorstelling

27 februari 2024

Een heel fijne avond beleefd. Natuurlijk zijn er nog tientallen liedjes die ook de moeite zijn, maar wat gebracht werd had zo’n schwung en enthousiasme.

Rein Bousard

Mooi om nog eens te horen

14 december 2023

Fantastische pianist

Danielle van den Heuvel

Heel mooi

14 december 2023

Heel mooie selectie van Brel nummers

Op een warme wijze gebracht

Vinckens Herman

Prima voorstelling fijne veelsprekende foto's. Heel toffe zang dat men zelden nog hoort! wat anders dan de huidige rappers. Dit is tenminste nog zang en muziek PROFICIAT .

12 december 2023

Wat ik er nog wou aan toevoegen. We waren daar dus op een Kerstfeest. Tot slot had ik wel graag om toch een beetje in een kerstsfeer te eindigen. een kerstlied gehoord .Dat moet daarom geen Stille nacht zijn ,er zijn genoeg mooie profane kerstliederen en dat zou een mooiere afsluiting geweest zijn naar de komende feestdagen toe . Ik wens jullie dan ook og graag EEN ZALIG KERSTFEEST en een VOORSPOEDIG NIEUWJAAR 2024 .

Neos lid RENILDE

Leuke bindteksten

6 november 2023

Toffe voorstelling, maar ik miste toch af en toe wat relevante info over het leven van Brel, bijvoorbeeld dit:

“Jef Claessen, ooit nog baas bij Omroep Limburg (de voorloper van Radio2 in Limburg, nvdr), heeft Jacques Brel ontdekt en hem in de studio gezet om zijn oeuvre op te nemen. Brel is hem altijd dankbaar gebleven. Want van elke nieuwe plaat die hij tot zijn dood heeft uitgebracht, kwam een nieuw exemplaar hier toe, gesigneerd door Brel zelf, voor Jef Claessen.” Dat vertelde Michel Ilsen, ook een voormalige baas van Radio2 in Limburg in de podcast Bij leven en welzijn, die in de geschiedenis duikt van de omroep. “De opnames van toen zouden nog in het archief van de VRT moeten liggen”, voegt Ilsen nog toe.

Na een korte zoektocht in het audioarchief van VRT vinden we twaalf opnames terug van Jacques Brel. Bij de opnames zit een lijstje met de namen van de twaalf liedjes, een datum (met een vraagteken erachter, wat doet vermoeden dat het om een schatting gaat) en de locatie waar het is opgenomen. De Dokter Willemsstraat in Hasselt, zoals vernoemd op de foto hieronder, was waar de eerste redactie van Limburg (en dus ook de studio) van Omroep Limburg zich bevond. ”

En het Duffels Frans kan toch nog wel wat beter? De “R” meer laten rollen bijvoorbeeld (Brel was daar een meester in;). Maar heel leuke bindteksten en voldoende vaart en tempo om het boeiend te houden…

Sylvia Silvester

Antwoord van Allemaal Brel

Beste Sylvia,

Hartelijk dank voor je uitgebreide review.

Wat het gemis aan relevante informatie over het leven van Brel betreft, kan ik alleen maar zeggen dat de inleiding die we voor Davidsfonds Putte gegeven hebben, eentje was waarbij we heel veel keuzes hebben moeten maken. Oorspronkelijk bedoeld als een inleiding van een kwartiertje , is deze al uitgegroeid tot het dubbel!

Dat u van Duffels Frans spreekt, verbaast me. Bij verschillende voorstellingen hebben native speakers me gefeliciteerd met de uitspraak van de Franse teksten. Misschien zou ik de R meer kunnen laten rollen om Brel meer te benaderen, maar uit de voorstelling weet je dat het niet onze betrachting is om Brel te imiteren.

Het doet ons plezier om te lezen dat je desalniettemin heel leuke bindteksten hoorde en dat Allemaal Brel voldoende vaart en tempo heeft om het boeiend te houden!

Vriendelijke groeten,

Kris Steenackers

Allemaal Brel liet ons Brel horen alsof hij er zelf bij was.

29 oktober 2023

Een muzikale avond met Kris en Jan. Afwisselend zang, muziek, informatie en een humoristische noot maakten dat de twee uur voorbijvlogen.

Davidsfonds Putte Beerzel Grasheide Peulis danken Kris en Jan voor deze avond.

Proficiat!

Robby Goovaerts

V E R R A S S E N D

29 oktober 2023

Genoten van het begin tot het einde!

Wat wij zeker konden smaken was het afwisselende karakter van de voorstelling, doorspekt met humor. Zalig…

Voor iedereen die zijn/ haar zinnen wil verzetten, is dit een aanrader.

Bedankt Jan en Kris🌸

Peter en Sofie

Fijne leerrijke voorstelling in Putte

28 oktober 2023

Leuk gebracht met de nodige afwisseling tussen zang en informatie. Af en toe wat humor maar vooral een goede performance die Brel alle eer aandoet.

Ingrid en Koen

Fantastische avond

28 oktober 2023

Mooie muziek. Goede introductie.

Maria Das

Le chanson des vieux amants... impeccable versie🤩

15 juli 2023

Graag had ik jullie nog 1 keer gezien. In het poorthuis van Peer bijvoorbeeld..

Rita.vrolix

Allemaal Brel

28 juni 2023

Jan en Chris hebben ons een fantastische show gebracht. Van humor tot een lach en een traan. (mocht nog véél langer duren!)

Onze leden hebben er echt van genoten.

De dag kon niet meer stuk.

Neos Sint Niklaas dankt het duo.

Chris Joos

Prachtig intens gzbracht

22 juni 2023

Niet zomaar covers van Jacques Brel maar een vleugje eigen accenten zeer gevoelig gebracht

En schitterend piano begeleiding…

Een en al genieten en stil worden bij ne me quitte pas….

Suzy debuck

Een namiddag in het vaartje

19 juni 2023

Mijn vrouwtje en ik hadden iets nodig om onze zinnen te verzetten na 2 sterfgevallen in onze familie op een paar weken tijd, en dat is gelukt.

Bedankt jongens….

Ruud

Prachtig optreden

18 juni 2023

Het was adembenemend mooi en met momenten kreeg ik kippenvel van de gevoelige melodieën

Zowel de zanger als de pianist waren super.

Top optreden.

Fransien Simons

Perfect

7 mei 2023

Ik vond het een zeer geslaagd optreden!

Zeer mooie stem en…voor mij, fabuleis pianospel!

Grt

PETER

En…bedankt voor de gift aan onze groep In de Buurt, de mensen met problemen worden hier goed mee geholpen

Peter Van Broeckhoven

Brel-tastique

7 mei 2023

Zeer boeiende muzikale reis door het repertoire van Brel. Zeer goed en entertainend gebracht. Prachtig gezongen door Kris en machtig gespeeld door Jan. Een aanrader.

Bruffaerts Nathalie

Hééél goed en vééél te kort

5 mei 2023

Nog eens kunnen genieten van een toffe show, frisse humor en presentatie met de muziek van mijn jeugd, puur sentiment.

Doe zo voort jongens.

Toch een kleine technische opmerking om m.i. nog beter te worden. Bekijk jullie eigen foto’s (prachtig) van de show en je ziet dat Brel nooit met de mond kort op de micro zit, dan kon toen ook niet in de tijd van de simpele buizenversterkers. Tegenwoordig eten bijna alle artiesten frisco, ze likken de micro af, bah. Het gegeven is dat dan je aangezicht half weggestopt is en dus ook je expressie. Voor zij die toch maar rondhossen over de scene is dat geen probleem en voor mij ook niet, kijk ik niet naar. Aan Wannes Capelle heb ik dezelfde opmerking gemaakt bij zijn voorstelling klassiek Mozart. Als je de micro opeet klinkt het geluid van binnen in je mond als in een kleerkast en minder verstaanbaar. Een micro op 30cm geeft de klank weer die uit de mond zich in de ruimte ontwikkeld en beter verstaanbaar is. Laat ons zeggen dat wat in 1960 technisch kon nu zeker moet kunnen met de middelen van vandaag. In studiowerk staat er een rooster voor en is er dus meteen afstand. Doe het ook op scène net als Brel en het plaatje word wondermooi.

Vriendelijke groet. Boni

Boni Dens Kontich 0475 844 327

Antwoord van Allemaal Brel

Beste Boni,

Heel veel dank voor deze mooie feedback en de tip!

Ik geef zelf ook even feedback omtrent het dicht zingen bij de microfoon: De avond van het optreden waar je aanwezig was, zong ik met een dynamische microfoon (Sennheiser e835). Dat is een goede microfoon, maar, net zoals alle dynamische microfoons, neemt die vooral geluid op dat dichtbij de microfoon gegeven wordt. Daarom raden geluidstechniekers ook altijd aan om zo’n microfoons bijna op te eten :-). Wanneer ik een condensator microfoon gebruik, zal ik geregeld meer afstand nemen van de microfoon, want door de regel is zo’n microfoon gevoeliger en registreert die microfoon dus ook zaken die verder van de microfoon gezongen worden. Hoe ik voor de microfoon sta, hangt dus af van het type microfoon dat ik bij het optreden voor mijn neus krijg :-). Maar ik onthou zeker dat wat afstand van de microfoon nog meer de emotie toont. Waar het kan, zal ik zeker meer afstand houden.

Leuk, leuker, leukst

4 mei 2023

Een beetje Kunstuur, maar dan met muziek. Het gezelschap genoot van de droge humor, en van het getalenteerde duo Straus-Steenackers. Derde keer dat ik ze zie met deze show, dus ja, dan zal het wel ‘goed’ zijn zekers. Uitkijken naar de volgende show (mix Shaffy enz ?)

Viviane

Straffe gasten!

22 april 2023

Indrukwekkende voorstelling.

Kris Versteven

Origineel

20 april 2023

Mooi Brel repertoire gebracht door

erg muzikaal duo

Ronny Gabriels

Brel

16 april 2023

Zeer aanbevelenswaardig

Henk

Zalig !

24 maart 2023

Wat een belevenis ! De zang en het pianospel zijn een openbaring en smaakt naar meer.

Dank voor een heerlijke avond.

Patrick en Karina Volders

Een boeiende gezellige opfrisbeurt van de enorme kunst van Brel

23 februari 2023

Het mooie aan jullie optreden is dat jullie niet de pretentie hebben de echte Brel te zingen, te imiteren….Dit kan immers niet!

Maar de sfeer van zijn optredens brengen jullie tot leven en tevens zeer ontspannend en genietbaar!

Dank u wel voor de leuke event!

Trees

Overtuigend, humoristisch optreden

23 februari 2023

Vocaal en instrumentaal mooi optreden.

Muzikanten zijn goed op mekaar ingespeeld en genieten er duidelijk van. Hun enthousiasme straalt uit naar het publiek. Ludieke manier om het Brel- verhaal te performen. Aanrader 👍👍

Ann De Witte

Muzikaal optreden Neos Lokeren

23 februari 2023

Aanrader , meezingen , sfeer

Goede begeleiding met piano ( Roland )

Anja Segers

Énorm genoten!

26 januari 2023

Schitterend optreden woensdag in Gent! Een prachtige stem en fenomenaal gezongen met een beladen pianovirtuoos!

En een leuk samenspel tussen jullie twee.

Jullie doen Brel enorm eer aan!

Gaby Bundervoet

Mooie en geslaagde voorstelling.

23 januari 2023

De keuze van “Allemaal Brel” door het Davidsfonds vond ik vooraf al goed. Mijn verwachting werd meer dan ingelost door de puike en entertainende voorstelling van Kris en Jan. Met de nodige sereniteit, humor, uitbundigheid en vakkunst wordt een ode gebracht aan het brede oeuvre van Brel. Kortom : een aanrader.

Bart Huyghe

Verzorgd entertainment door 2 gentleman

22 januari 2023

Geen punt van kritiek! Maar de teksten laten verschijnen op het scherm zou de liedjes nog beter tot hun recht laten komen. Mooie voormiddag gehad waarvoor dank.

Marc Werbrouck

Ik ben wel maar 12

22 januari 2023

Te veel franse liedjes sorry

Colin

Fantastisch gebracht met een vleugje humor

22 januari 2023

Gaan kijken naar dit duo, een mooi samenspel.

Sabina

Brelleren is genieten.

16 januari 2023

Zeer goede performance, humoristische getracht met een klassebegeleiding op de piano. Zang mocht wat luider en scherper. Maar dat is technisch te corrigeren. Voor de rest was het puur meegaan en genieten.

Marc D.

Een leuke insteek, gewoon heel mooi. Zeker eens Barbara opzoeken

15 januari 2023

Zal ik zeker doen. Succes met jullie charmante, gevatte en ludieke voorstelling 💛👍

Haegens Patrick

Brel in Nanda

14 januari 2023

Zeer mooi optreden van 2 sterke performer.

Bovendien vond het plaats in een aangename omgeving

Voor herhaling vatbaar!!!

Eric

Sterke uitvoering door jullie beiden Jan en Kris

14 januari 2023

Een zeer sterk optreden in een aangename en mooie omgeving ! (Galerij Nanda)

Marie-Christine

Vuurwerk

14 januari 2023

We hebben het vuur dat Brel in zijn voorstellingen ook altijd bracht … terug gevonden in deze prachtige levendige fantasie rijke show hier ! Dikke duim ! 👍👍👍👍

Angele Van Den Broeck

Allemaal Brel

14 januari 2023

Zanger en pianist werken mooi samen.

Allemaal uit het hoofd en kwalitatief hoog niveau.

Om van te genieten.

Veerle Certyn

Allemaal Brel

14 januari 2023

Mooie samenwerking, knap vertolkt, persoonlijke interpretatie, uitstekende pianist

Riet Lacres

Heel origineel en mooi

14 januari 2023

Sterk optreden in kunstig Nanda

Frida

Fijne avond terug in de tijd.

5 januari 2023

Jullie hebben ons een fantastisch e avond bezorgd.Dank je wel daarvoor.

Massot Alida

Zeer mooi, Ontroerend

5 januari 2023

Mooie voorstelling leuk gebracht! !

Eigenlijk beetje kort, liever 2×3 kwartier met 15 min. pauze.

Roos Achten

Ver-Assend

5 januari 2023

Je kan van Brel houden of niet maar hetgeen deze twee artiesten brachten getuigt van een groot inlevingsvermogen in het werk van Brel. Bedankt voor een wonderlijke ervaring. Ik heb ervan genoten.

Roland Bosmans

Uitzonderlijk goed!

5 januari 2023

Proficiat, buiten alle verwachtingen.

Denier Gerda